понеділок, 17 вересня 2018 р.

Обережно - гриби!

З приходом осені настає пора збору грибів, яка дарує багато позитивних емоцій, адже «грибне полювання» – це не просто можливість запастися натуральними, зібраними власними руками інгредієнтами для смачної їжі, але ще і спосіб просто відпочити в чарівному осінньому лісі, насолоджуючись таємничими звуками природи, прогулянками по незвіданих стежках.
Гриби - надзвичайно смачний, але дуже підступний продукт. Щорічно найбільше число отруєнь дарами природи становлять саме випадки грибних отруєнь, аж до летального результату. Щоб цього не сталося, потрібно брати тільки їстівні гриби, в яких ви впевнені на всі 100%. Пам'ятайте, що отруйні гриби - це не тільки поганки і мухомори, але ще і гриби-двійники, помилкові гриби, дуже схожі на білі, опеньки, лисички, маслюки тощо. Головне правило грибників, що йдуть у ліс: якщо не впевнений, що це за гриб, не бери його.
Крім того, гриби, як губка, вбирають в себе весь бруд і викиди з навколишнього середовища, тому у вихідний день їдь в екологічно чисті ліси, подалі від забруднених місць і доріг, де збирати гриби буде корисно і для здоров'я, і ​​для настрою. Доброго полювання!

Немає коментарів:

Дописати коментар