середу, 31 січня 2018 р.

Профілактика ГРВІ

Дізнайтеся, як знизити ймовірність захворіти на ГРВІ в період підвищеної активності вірусів.
Як знизити ймовірність зустрічі з вірусами?
1.      Уникайте місць скупчення людей, особливо в періоди спалаху захворюваності ГРВІ.
2.      Намагайтеся якомога частіше мити руки. Згідно з висновками швейцарських учених, деякі віруси грипу можуть жити на пальцях до 30 хвилин, заражаючи саму людину і тих, хто її оточує. Можна обробляти руки вологими гігієнічними або дезінфікуючими серветками.
3.      Намагайтеся якомога рідше доторкатися до очей, рота і носа – вони є «воротами» для просування вірусу у ваш організм.
4.      Регулярно провітрюйте приміщення, в якому перебуваєте. Вірусні частинки залишаються небезпечними годинами в теплому, сухому, нерухомому повітрі. З тієї ж причини важливо робити вологе прибирання приміщень.

Як підвищити стійкість до вірусів?
1.      Найкращий природний спосіб підвищити захисні сили свого організму – вести здоровий спосіб життя. Повноцінний сон, збалансована їжа, достатня фізична активність, прогулянки на свіжому повітрі, уникнення стресових ситуацій зміцнять імунітет і допоможуть організму встояти перед атакою небезпечних мікроорганізмів.
2.      У житлових приміщеннях важливо підтримувати оптимальні параметри температури і вологості повітря. Завдяки цьому слизові оболонки дихальних шляхів будуть нормально функціонувати, забезпечуючи місцевий імунітет. З цієї ж причини потрібно пити достатньо рідини .
3.      Попередньо порадившись з лікарем, для зміцнення імунітету в період спалаху ГРВІ можна приймати вітаміни, насамперед С, А і групи В.
4.      До продуктів, які вважаються природними захисниками імунітету, відносяться часник, шипшину, мед, журавлину, цитрусові, моркву. Вони забезпечують організм вітамінами і підвищують опірність до інфекцій.
Як знизити ризик передачі вірусів?
Ніхто з нас не застрахований від того, щоб в будь-який момент самому стати розповсюджувачем інфекцій. Щоб захистити близьких людей, вживайте таких заходів:
1.      Під час кашлю або чхання прикривайте рот і ніс одноразовою серветкою.
2.      Якщо помітили у себе симптоми, характерні для ГРВІ (нежить, кашель, чхання, головний біль, слабкість), необхідно звернутися до лікаря. Не варто йти на роботу, в школу, відвідувати громадські місця. Якщо виникла гостра необхідність порушити це правило, використовуйте маску або ватно-марлеву пов’язку.

Немає коментарів:

Дописати коментар