понеділок, 22 травня 2017 р.

22 травня – Міжнародний день збереження біологічного різноманіття (флори і фауни Землі)

Щороку 22 травня людство відзначає Міжнародний день збереження біологічного різноманіття, проголошений Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй у 2000 році на 55 сесії. 
Головне завдання Міжнародного дня біорізноманіття – привернути увагу громадськості до проблеми безповоротного зникнення на землі багатьох представників флори та фауни.
Генеральною асамблея ООН період з 2011 по 2020 роки проголосила Декадою ООН з біорізноманіття. Головною ціллю декади є сприяння реалізації Стратегічного плану зі збереження і сталого використання біорізноманіття на 2011-2020 роки.
Доля людства тісно пов’язана з біологічною різноманітністю – різноманіттям життя на землі. Біорізноманіття має важливе значення для сталого розвитку та добробуту людини. Це має вирішальне значення для скорочення бідності, у зв’язку з життєво важливими товарам і екосистемними послугами, які воно може надати.
Деградація середовища проживання і втрата біорізноманіття загрожують зменшенням засобів до існування більш ніж 1 мільярда людей, що живуть в посушливих і напівпосушливих землях. Тому стратегії по захисту біорізноманіття повинні бути розроблені, що призведе до скорочення масштабів убогості і сталого розвитку.
Відзначення Міжнародного дня біорізноманіття у всьому світі дає нам можливість нагадати громадськості про актуальні проблеми збереження біорізноманіття, сприяє підвищенню поінформованості про його роль для добробуту людини та вжиття необхідних дій для його збереження. Ми маємо докласти максимум зусиль аби зберегти те природне багатство, яке сьогодні ще маємо!
Офіційний сайт Конвенції про біорізноманіття – http://www.cbd.int

Немає коментарів:

Дописати коментар